Holističko savjetovanje

 

Ukoliko sebe promatramo kao višedimenzionalana bića, uzimajući u obzir naše fizičke, emotivne, mentalne i duhovne potrebe, tada takvo gledanje zahtjeva i cjeloviti pristup, upravo na takav način promatramo čovjeka - holistički, u Santosha centru educirani smo da kao Holistički terapeuti sa velikim rasponom znanja i tehnika pomognemo osobi savjetovanjem u različitim aspektima njenog života.

 
 

Holistički terapeuti

 
Sanja Crnojevac

Pri odabiru mojih zanimanja vodila me želja za otkrivanjem tajni funkcioniranja ljudskog tijela i podržavanjem ljudi u oporavku od bolesti i vraćanju u zdrav, funkcionalan život. Znanja i iskustva koja sam stjecala prvih desetak godina svog rada kao medicinska sestra često su mi bila od koristi u mom sadašnjem zvanju fizioterapeuta.Uz sve više znanja i iskustva, javljala se i sve veća potreba za stjecanjem dubljeg razumijevanja nastanka bolesti, da bih ljudima mogla ponuditi podršku na njihovom putu iscjeljenja, onakvu kakvu oni u sadašnjem trenutku osjete i prihvate da je najbolja za njih. Moja potraga za takvim znanjem započela je prije nekoliko godina, kroz redovitu i intenzivnu tjelesno orijentiranu psihoterapiju koja mi je otvorila sasvim novi pogled na povezanost ljudskog tijela i psihe.Uslijedile su brojne radionice kroz koje sam povezivala stečena iskustva s plesnim izrazom, energetskim radom i radom na glasu. Nekoliko mjeseci nakon početka mog istaživanja i dubljeg upoznavanja sebe krenula sam na radionice Senke Kušer Mijić.Kroz rad sa Senkom i postupno upoznavanje s osnovama drevnog indijskog znanja o životu i temeljima cjelovitog sagledavanja povezanosti svega u prirodi prepoznala sam svoj put daljnje potrage za znanjem. Upisala sam Holističku Akademiju Senke Kušer Mijić i završila osnovnu dvogodišnju edukaciju za Holističkog terapeuta, kao pripadnica prve generacije Holističke Akademije.Nastavljam školovanje na Akademiji i radujem se putovanju kroz učenje i rad i svemu što mi donosi. Uz zahvalu mojoj učiteljici Senki Kušer Mijić i mentorima Holističke Akademije na nesebičnoj i sveobuhvatnoj podršci koju dobivam kroz svoje školovanje, izražavam svoju zahvalnost i terapeutima koji su me na mom putu podržali svojim znanjem, vještinama i otvorenim srcem: Kruno Šunjić, Nadja Skazlić, Dane Cvijanović, Enesa Mahić i Polona Oblak. Tu sam za vas koji prepoznajete svoju potrebu za promjenom, spremna da vam ponudim svoje znanje i iskustvo, objedinjeno s temeljnim principima ayurvede i holistike koje sagledavaju potrebe ljudskog bića a svim njegovim razinama, kao podrška na vašem putu povratka k sebi.

Andreja Turk

Rođena sam 1969. u Zagrebu. Po prirodi sam znatiželjna i voljela sam oduvijek istraživati meni zanimljiva područja i teme koje potiču razmišljanje. Ujedno sam u sebi otkrila i poriv za pomaganjem ljudima koji sam ostvarila kroz volonterski rad u „Udruzi za promicanje humanih vrijednosti Svjetlo života“ u čijem sam osnivanju sudjelovala zajedno s prijateljem i suradnikom Damirom Barušićem koji me usmjeravao u mojim počecima osobnog razvoja. Kroz humanitarno djelovanje i pomaganje potrebitima, posebice djeci bez adekvatne roditeljske skrbi i socijalno ugroženima, u obliku održavanja radionica i prikupljanja donacija i materijalne pomoći, stekla sam neprocjenjivo iskustvo koje me ponukalo da istražujem dalje. Uslijedile su godine istraživanja uz pohađanje raznih seminara i radionica. Naučeno znanje dijelila sam u užem krugu rodbine i prijatelja.
Susret sa Senkom Kušer Mijić probudio je u meni strast za Ayurvedom te se odlučujem za studij na AHA Akademiji. Nakon završene dvije godine studiranja osposobljena sam za samostalan rad u području osnova ayurvedske prehrane, detoksikacije i detoksikacijskih protokola, za energetsku medicinu i tehnike iscjeljivanja te PEAT. Istovremeno se pojavila i želja da svoje znanje podijelim i sa svima koji to žele i kojima je to potrebno. Ako želite promjenu ili osvijestiti uzroke nekih svojih ponašanja i obrazaca ili samo promijeniti prehranu i osjećati se poletnije, ukloniti stres i izaći iz rutine svakodnevnog života, naučit ću vas kako da si sami pomognete. Učinimo to zajedno.