Naš studio

 

Yoga učitelji

 
Martina Štorek

Moj prvi susret s jogijskim temama dogodio se davno kroz knjigu Autobiografija jednog jogija, Paramahanse Joganande. Ta mi je knjiga otvorila prozor u svijet i shvaćanja koja su mi do tada bila potpuno nepoznata te danas mogu sa sigurnošću reći da mi je polako i sigurno promijenila život. Dulji niz godina bavila sam se samo proučavanjem jogijske filozofije dok nije došlo vrijeme za praksu. Posljednjih osam godina prakticiram pranayame, kriye i različite sustave asana prakse. Pored svih životnih izazova, praksa je postala moja sigurna luka u koju se uvijek vraćam po malo mira i snage. Sustav yoge osim sveprisutnih asana vježbi gledam kao sustav samorazvoja i samospoznaje. Odlučila sam se sustavno educirati 2015. godine na Poligonu za yogu YogaPro i završila 200 RYT uz mentorstvo Sanje Radović i ostalih učitelja poligona Yogapro.
Kako bi prilagodila asana praksu svojim potreba i životnom stilu prakticirala sam više stilova yoge, a omiljena mi je Dharma yoga koju upoznajem kroz učitelje Dharme u Hrvatskoj. Edukacije nastavljam od inspirativnih učitelja u Hrvatskoj i inozemstvu, a želja za produbljivanjem znanja odvela me na Amrita holističku akademiju pod mentorstvom Senke Kušer Mijić gdje završavam drugu godinu studija. Školovanjem na AHA Akademiji usvajam znanja iz ayurvede, psihospiritualne tehnike i energetskog rada. Za mene yoga znači znanstveni pristup čovjeku kojeg se promatra kao višeslojno biće i ima adekvatnu tehniku - praksu za tjelesni, emotivni, mentalni i duhovni nivo. Samo kroz redovitu praksu možemo otkriti sve njene dobrobiti i dubinu, zato vidimo se na prostirci.
Namaste


Iva Brkljačić

Završila sam Pravni fakultet u Zagrebu i kao diplomirani pravnik kratko radila u struci. Obuku TT (200) završila sam u Om studiju. Sportom se bavim od najranije dobi (gimnastika, jahanje, rukomet). Kada sam postala majka, sport je i dalje ostao neizostavni dio mog života, no htjela sam nešto novo. I tada je u moj život ušla yoga, vrlo spontano, prirodno i neplanirano. Prolazeći kroz osobne promjene, odgovore na sva svoja pitanja pronašla sam u yogi. Yoga je za mene strast, posao, ljubav, učitelj, poziv, vrelo nepresušnih informacija koje svakodnevno upijam i primjenjujem, učeći me kako da postanem sretnija i bolja osoba, kako se nositi s emocionalnim traumama te potisnutim i neprerađenim stanjima.Završivši TT 200 postavila sam temelje, bazu za kontinuirani rad na sebi i doživotno učenje jer yoga je maraton. Svakodnevno uz asane prakticiram krye, pranayame. yogijsko disanje.te se pridržavam yogijske filozofije života.
Drago mi je što sam dio tima Santosha studija i u tome neizmjerno uživam jer svaki odvođeni sat yoge udvostručuje moju želju za novim spoznajama i potiče ustrajnost mog yogijskog puta.
Namaste


Jagdeesh Kaur (Gloria Zacskai)

Jagdeesh Kaur (Gloria Zacskai) certificirana je učiteljica Kundalini yoge, Shakti dancea®, Aerial i Yoge smijeha, reikija, a radi i holističke masaže za žene. Yoga je od mladosti njena velika ljubav i s njom se susreće na studiju (Yoga in daily life). Kasnije također prakticira vipassana meditaciju, reiki i ostale duhovne tehnike. U Kundalini yogi se pronalazi 2013. u dosta kritičnoj fazi svog života i prepušta se u potpunosti njenoj tehnologiji i snazi te dopušta da ju iscijeli i transformira. Stručnu edukaciju i titulu KRI certificiranog instruktora Kundalini joge po učenju Yogi Bhajana završila je kod učitelja Nirmal Singha 2015. na prvom organiziranom učiteljskom tečaju u Hrvatskoj. Posljednjih šest godina aktivno drži satove Kundalini yoge te višesatne tematske radionice Kundalini yoge po cijeloj Hrvatskoj i (ex)Balkanu. Yoga je izuzetan kanal koji pomaže njenim polaznicima i njoj osobno u osvještavanju svoje prave prirode, smanjenju stresa, boljem i lakšem suočavanju sa životnim izazovima, uspostavljanju dubokog mira, otvaranju srca, razvoja vitalnog tijela, čistog uma i duha.